2011. július 21., csütörtök

Vintage Collection: 2.Rész


Eljött ennek is az ideje,hiszen itt van a Vintage Collection cikkünk 2.része.Ismét az Eurosport 2-őn néztem meg az adást,és belepillantottam a This Weekbe is.CsabiPeru ismét "nagyon színvonalas" adást adott le,és szerencsére elemükben voltak hiszen megint összejött egy pofás kis Aranyköpések csokor ami most is a cikk végén lesz majd olvasható.Előbb viszont nézzük hát a mérkőzéseket!

Az adás folytatta amit már hetek óta,ismét a High-Flyerek bemutatásával örvendeztetett meg minket.

Az első mérkőzés Sabu az egyik legnagyobb Hardcore legenda debütálása lesz a WCW-ban Alex Wright ellen.

1.Meccs: Sabu vs Alex Wright (Das Wunderkind)
(1995.09.11.)

A mérkőzés az egyik WCW Nitro adáson került megrendezésre.Pörgős mérkőzést láthattunk,Sabu uralta nagy részét majd,a meccs végén Alex Wright bevetett egy Back Suplexet Sabun majd tus: 1..2.. kijött Sabu,ezután Wright valószínűleg egy Splashre készülődött a ringsarokból de Sabu magához tért és egy headscrissor takedownt végrehajtott a ringsarokból majd tus: 1..2..3 és így nyer debütáló mérkőzésén: Sabu! Sokáig viszont nem örülhetett,mert beindult és egy asztalt is eltört német származású ellenfele alatt,így a bíró megváltoztatta a döntését így a győztes DQ-val Alex Wright!

A mérkőzést teljes egészében megtekintheted: Itt 

A következő mérkőzés egy első számú kihívói meccs lesz a Cruiserweight bajnoki címért (a bajnok ekkor Rey Mysterio).

2.Meccs,No #1 Contender Match for the Cruiserweight Championship: Juventud Guerrera vs Blitzkrieg 
(WCW Spring Stampede 1999.04.11.)

Nagyon jó mérkőzést láthattunk mind két fél nagyon kitett magáért,Blitzkrieg rengeteg Chopot osztott ki ellenfelének,láthattunk Speed Kicket,Dropkick-et  majd Blitzkriegtől jött volna egy Crossbody aminek Double Clothesline lett a vége.Guerrera a meccs végére bepörgött,kiosztott egy High-neckbreakert majd a meccset lassította egy Surfboard submissionnal,végül egy Piledriverrel nyert amit a ringsarokból hajtott végre,tehát a győztes Juventud Guerrera aki megküzdhetett Rey Mysterio-val a cirkáló súlyú bajnoki címért.

A mérkőzést teljes egészében megtekintheted: Itt  

A főmeccs előtti mérkőzés egy Koko B.Ware vs Danny Davis meccs lesz.

3.Meccs: Koko B.Ware vs "Dangerous" Danny Davis /with Jimmy Hart

Nem volt nagy meccs,inkább csak időhúzó jelleggel tették be a műsor készítői.Davis egy Sleeper Holderrel "kábította" B.Waret aki ezután beindult majd még egy Legdropot is kiosztott ellenfelének aki egy gipszel a kezén leütötte amíg a bíró nem figyelt oda majd tus: 1..2..3 és nyert Danny Davis egy kis segítséggel.

A mérkőzést teljes egészében megtekintheted: Itt

Most pedig következzék a főmeccs ami az egyik Japán szervezet az IWGP egyik címmeccse lesz a Tokio Dome-ból,az IWGP Junior Heavyweight bajnoki címéért.

Főmeccs,IWGP Junior Heavyweight Championship: Ultimo Dragon (c) vs Jushin Liger

Nagyon jó főmeccset láthattunk.Egy óriási Crossbodyt hajtott végre Dragon a kinti asztalra ami előtt Liger állt,majd ezután jott egy Piledriver.Ezután rengeteg Powerbombot láthattunk Ligertől,majd egy Pele Kick után jött egy Leglock amit szintén Liger hajtott végre.Ezután Dragon ismét ráhajtott akitől láthattunk egy Moonsaultot majd egy Powerbombot.Ezután ismét Liger hajtott,és végül egy headscrissor takedownal megnyerte a mérkőzést és így Jushin Liger lett az új IWGP Junior Heavyweight bajnok!

Nem lehet panaszunk a mérkőzésekre,talán egyedül a Koko B.Ware - Danny Davis meccs nem hozott akkora színvonalat,viszont a kommentátorok munkája enyhén szólva is hagy kívánnivalót maga után.Ahogy említettem a cikk elején ismét egy nagyon jó kis Aranyköpések rész jött össze hát nézzük meg:

Aranyköpések CsabiPerutól
  • "CM Punk Money in The Bank győzelme(!) után történt nagy változás nála" - aki esetleg nem érti a a felkiáltójel azért van ott mert a kedves "szakkommentátor" urak szerint CM Punk egy Money in The Bank győzelmet zsebelt be...elég vicces hiszen Punk 2-őt nyert,egyet a XXIV. WrestleManian,1-et a XXV. Jubileumi Manian nyert meg.
  • "Gyönyörű Forduló rúgás (Speed Kick) Evan Bournetól.." - beszélhetek több fanatikus nevében is hiszen ezektől a fordításoktól rosszul vagyunk,főleg ekkor amikor az adott mozdulat magyar jelentése nem is ezt takarja és a kommentátor (jelen esetben Peru) még okoskodó hangon is mondja ki
  • The Miz és Alex Riley összekeverése - Ez az aranyköpés akkor hangzott el amikor éppen Miz egy tust akadályozott meg,ekkor az egyik okos megszólal hogy: "Riley jön..és nem az Miz..".Az a vicces hogy nem voltak egy csapatban sem,és hogy a retekbe lehet összekeverni őket amikor Riley hátán egy elég méretes tetkó figyel..
  • "VB Meccs (Világbajnoki címmeccs).." - Ez a Randy Orton-Christian (Krisztián szerintük..) jeleneteknél hangzott el.Ha még focit közvetítenének jól van elnézem,de így...
  • "Nagy Dobások (Body Slam) Ezekiel Jacksontól.." - A Ted DiBiase Jr. - Ezekiel Jackson,Interkontinentális bajnoki címmeccsnél hallhattuk ezt,ismét egy félrefordítás de most a kis "szerény legény" Csabi említette meg..
  • Kane= Kín - A SmackDown House Show Belgiumi útjának felkonferálásakor az egyikük Kane nevét "Kín"-nek ejtette..hát srácok Kane meccseit végignézni nem olyan nagy KÍN mint a ti "kommentálásotokat" végighallgatni
  • Nexus= Nekszus - Ez már szinte klasszikus CsabiPeru.. sül le a hangjukból a semmit sem tudás..
  • "Shelton Benjaminnak volt egy jó Money in the Bank meccse" - "Ekkora barmok nem lehetnek",szólaltam fel már ekkor az adás elején,hogy azt nem tudják hogy Benjaminnak nem csak egy Money in The Bank meccse volt,sőt! 5 ilyen mérkőzésen vett részt pályafutása során ezzel ő a legtapasztaltabb ebben a meccstípusban.
Szép kis sor,és ebből kimaradtak a szokásos "vévée",és a mozdulatok elnevezésének nem tudása is.Múltkor ha jól emlékszem vagy 2,1-et adtam nekik az adásra vagy 2,2-őt (hála a jó szívemnek..) viszont most rontok az átlagukon (nem a meccsek miatt) 2,0-re.Hamarosan újra jelentkezünk! 

1 megjegyzés: