2012. március 31., szombat

ROH Top 5: A legjobb mérkőzések

Egy nap kihagyás után folytatódik a Ring of Honor hétvége! Úgy terveztük,hogy a mai nap lesz a ROH hétvégénk a legaktívabb napja,ezért most el is kezdenénk a Leva által összeállított ROH Top 5 mérkőzések listájának bemutatását.

 
Megmondom őszintén,nagyon nehéz dolgom volt,hogy melyik ÖT,azaz ÖT mérkőzést válasszam ki ennek a remek szervezetnek a történelméből.Viszont végül sikerült előhalásznom azt a nem kevés évnyi ROH emlékeimet,ezért sikerrel járt a lista összeállítása is,ami csak az én véleményemen alapszik! Nézzük tehát,hogy melyik mérkőzés az,ami a listán az ötödik helyezést érte el: 

-Sajnos a mérkőzésekhez videót nem tudok mellékelni,a megértéseteket köszönöm!-


#5: Kevin Steen & El Generico vs The Briscoe Brothers (c) - ROH Tag Team Championship in Ladder War: Man Up (2007)


Egyértelműen ki lehet jelenteni,hogy a ROH Tag Team Divíziójának leghíresebb,és legjobb csapata is egyben a Briscoe Brothers.2007-ben a Death Before Dishonor elnevezésű gálának mint az első,mint a második napján kikaptak az El Generico,Kevin Steen párostól (az első nap csapatban,a második nap Mark Genericotól,Jay Steentől szenvedett vereséget) Eme mérkőzés a két csapat viszályának egyben lezárása is,mégpedig a ROH Tag Team bajnoki címekért.


Davey Richards vs Eddie Edwards
#4: Davey Richards vs Eddie Edwards (c) - ROH World Championship: Best in the World 2011


Talán a 2011-es év legjobb független,és ROH mérkőzése.Az American Wolves csapat két tagjának gigászi küzdelme a ROH világbajnoki címéért.A bajnok Eddie Edwards védi meg bajnoki címét a kihívója,és egyben csapattársa Davey Richards ellenében is.A mérkőzés minden szempontból kiemelkedő: érzelemben,pszichológiában és remek mozdulatokban sincs hiány,nálam a mérkőzés a 4. helyezett!




#3: Bryan Danielson vs Nigel McGuiness - Unified (2006)


Két remek pankrátor,egy remek mérkőzésen.Bryan Danielson mint tudjuk jelenleg Daniel Bryan néven a WWE Nehézsúlyú világbajnokaként megy a WrestleManiara,ami nem kis szó,hiszen ő is szinte a semmiből,az Indy szervezetek királyaként került fel a legnagyobbhoz.Nigel McGuiness valószínűleg sokatoknak ismeretlen,de esetleg ha a TNA-ből ismerhetitek Desmond Wolfe néven.Eme mérkőzés meghatározó volt a szervezet életében,hiszen a Pure bajnoki cím akkori birtokosa Nigel McGuiness,és a Ring of Honor világbajnoka Bryan Danielson egyesített 2006-ban a Unified elnevezésű gálán a két bajnoki címet.A mérkőzésbe mind a két pro-wrestler beleadott apait-anyait,hogy megnyerhessék ezt az elég jelentős összecsapást.Megéri utánanézni!


#2: Kenta Kobashi vs Samoa Joe - Joe vs Kobashi (2005)
A két ikon..


A japán legenda,a Ring of Honor sztárja ellen.Két ikon,egy öt csillagos mérkőzés.A mérkőzés a ROH egyik legjobbja ami valaha volt,sőt 2005-ben a Wrestling Observer az év mérkőzésének kiáltotta ki.Samoa Joe neve valószínűleg mindenkinek ismerős,ha nem is a ROH-ből,akkor a TNA-ből biztosan.Kenta Kobashit viszont biztos vagyok hogy nem kell senkinek sem bemutatnom.A japán pro-wrestling egyik kiemelkedő alakja,jelenleg a japán NOAH szervezet tagja.


#1: Team ROH vs Team CZW - Death Before Dishonor 2006

Számomra minden idők legkedvesebb ROH mérkőzése.Főleg azért,mert eme két szervezet nekem nagyon nagy kedvencem,sőt,ha lehet így mondani,az etalonok.A ROH csapatát Samoa Joe,BJ Whitmer,Adam Pearce,Ace Steel,és Bryan Danielson erősítette,a CZW csapatát pedig Chris Hero,Necro Butcher,Nate Webb,Claudio Castagnoli és Eddie Kingston.A mérkőzés egyben a méltó lezárása is a két szervezet viszályának.Elég érdekes fordulatokat láthatunk a mérkőzésen,és a mérkőzés utáni pillanatok se semmik..szerintem minden szempontból a Ring of Honor történelmének egyik,ha nem legjobb mérkőzése volt!

Köszönöm mindenkinek a figyelmet,hamarosan folytatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése